Nutitelefonide kasv põhjustas Nikon kaamerate tootmise sulgemise Hiinas

30. oktoobril 2017 teatas Nikon Hiinas tegutseva Nikon Imaging (China) Co., LTD (NIC) tootmise tütarettevõtte sulgemisest. Tegemist on tehasega, mis asus Wuxi linnas, Jiangsu piirkonnas, Hiinas, kus NIC-l oli umbes 2500 töötajat, kes tegelesid kompaktsete digitaalkaamerate tootmisega. Nikon toob tehase sulgemise põhjenduseks “nutitelefonide kasutamise tõusu”, mille tagajärjel nõudlus kompaktsest kaamerate järele on kiirelt kahanenud.

 

Viimaste aastate jooksul toimunud nutitelefonide kasvu tõttu on kompaktsete digitaalkaamerate turg kiiresti vähenenud, mille tulemuseks on märkimisväärne NIC-i tootmise langus ja mis on omakorda loonud väga keeruka ärikeskkonna. Selles kontekstis viis ettevõte ellu 2016. aasta novembris ettevõtte poolt välja kuulutatud ülemaailmse ümberkorralduskava ja põhjaliku restruktueerimise tootmisstruktuuri optimeerimise. Nikon otsustas lõpetada tootmise NIC-is. Nikon usub, et tehase sulgemisega suudab firma säästa ligikaudu 7 miljardit jeeni (~ 53 miljonit Eurot).

Loomulikult ei tähenda Nikon Imaging (Hiina) tootmise sulgemine Nikon kaamerate lõppu Hiinas. Nikkei andmetele on Nikon digitaalkaamerata turuosa Hiinas 30%. Nikon ise ütleb, et ta jätkab aktiivselt toodete ja teenuste arendamist Hiinas. See samm on lihtsalt kooskõlas karmi ja kõikidele teada oleva (“vana uudise”) reaalsusega: nutitelefonid vähendavad nõudlust algtaseme kompaktkaamerate järele.

Hiina turg on endiselt üks maailma olulisemaid ja Nikon Hiina müügikontor jätkab oma tööd ning müügikontorit ei ole kellegil plaanis sulgeda. Samuti jätkavad tööd kõik teised Hiinas paiknevad Nikonile kuuluvad tehased. Nikon ei lõpeta kompaktkaamerate tootmist. Nikon kompaktkaamerate tootmist jätkavad teised Nikonile kuuluvad tehased ja koostööpartnerite tehased.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *